>Miljö: AcceptansTest 

Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Enhetschef Andreas Aurelius

Ständig nyfikenhet och en vilja att utvecklas har tagit civilingenjören Andreas Aurelius till den perfekta arbetsplatsen för honom – Vinnova. Nu söker han en ny medarbetare med IKT-kompetens.

”Du blir en representant för svensk innovationskraft”

Efter att ha jobbat med och formats kring forskning inom telekom och internet började Andreas Aurelius som handläggare på Vinnova 2013. I dag är han enhetschef på avdelningen för industriell utveckling.

Du söker just nu en ny medarbetare. Kan du berätta lite mer om tjänsten?

– Ja, vi vill komplettera vårt team med en person som ska arbeta med innovationer inom IKT i främst europeisk kontext, men även i våra nationella program. Fokus är att tillsammans med andra aktörer bidra till utveckling av lösningar som stärker innovationskraften i svensk industri. Jag ser framför mig att min nya medarbetare tillför bred kunskap kring möjliggörande teknologier inom IKT för industriella och samhälleliga tillämpningar.

Berätta om din väg till Vinnova

– Jag är utbildad civilingenjör inom teknisk fysik på Chalmers. Efter universitetet började jag på Ericsson med främst optiska nätverk, eller förenklat: telekom. Efter det jobbade jag på forskningsinstitutet Acreo där jag gick ännu djupare ner i internet och telekom. Efterhand drev jag mer och mer mot en projektledarroll då jag ser mig själv som en generalist. Under den tiden hade jag mycket kontakt med Vinnova då vi sökte finansiering till våra innovationer. Som landets innovationsmyndighet delar Vinnova ut miljardsummor årligen till projekt som gör Sverige och världen bättre. Här finns resurserna, modet och viljan att hjälpa häftiga projekt att nå sin fulla potential – att vara en del av det är fantastiskt.

Hur har din karriär på Vinnova sett ut?

– När jag började på Vinnova var det som handläggare. Det kanske låter grått och trist, men det är raka motsatsen. Det är ett väldigt fritt jobb där du får vara med och planera vilka områden vi ska satsa på. Du får ta del i hela processen kring våra utlysningar, från att utforma insatser till att till att bedöma de ansökningar som kommer in och följa upp de löpande projekten. Det är en av de allra roligaste sakerna på Vinnova – att ta del av alla spännande och innovativa idéer som människor har och vill förverkliga. 2015 blev jag enhetschef, men jag arbetar fortfarande en del operativt med våra program. Det är en fördel även i min ledarroll; jag vet vad jobbet innebär och jag tror på att hålla mig uppdaterad för att vara en så bra chef som möjligt.

Vem är ledaren Andreas Aurelius?

– Att vara chef är en balansgång – jag vill vara involverad utan att detaljstyra. Mina erfarenheter från yrkesrollen jag anställer till är nyttiga, men mina medarbetare är de som ska göra jobbet medan jag ska agera mer som ett bollplank. Jag tror på att en bra ledare ska få sina medarbetare att växa och nå sin fulla potential, då måste de få utrymme att utvecklas också.

Senast uppdaterad 28 februari 2020