>Miljö: AcceptansTest 

Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Publicera en utlysning: för handläggare

För att en utlysning ska publiceras på vinnova.se måste du som utlysningsansvarig registrera och publicera den i Effekta. Innan du gör det behöver du kontakta din kommunikationspartner som du träffade på uppstartsmötet om utlysningen.

Din kommunikationspartnern hjälper dig att formulera rubrik, ingress, treklöver och utlysningstext.

  • Om du inte vet vem din kommunikationspartner är, kontakta utlysningsstödet.
  • Om det inte finns en dedikerad kommunikationspartner för din utlysning, melja till webbredaktören för att få text- och kommunikationsstöd innan du lägger in informationen i Effekta.

Allt stöd kring Effekta behöver gå via IT-supporten. Webbredaktören har ingen möjlighet att ge support i Effekta.

Effektainnehåll som hamnar på webben

När du lagt in all information i Effekta skapas ett utkast till webbsida för den kommande utlysningen.

Den innehåller:

  • rubrik (på engelska och svenska)
  • kortbeskrivning eller ingress (på engelska och svenska)
  • treklöver på max 250 tecken (på engelska och svenska) 
  • datum
  • kontaktuppgifter
  • eventuella mallar om sådana finns
  • utlysningstext – om denna är klar

Alla texter, dvs rubrik, kortbeskrivning och treklöver måste finnas på både svenska och engelska i Effekta om webbsidan för utlysningen ska kunna publiceras. 

När Effektainformationen blir publik

När all information finns på plats i Effekta är det viktigt att du kontrolläser dina texter på både den svenska och engelska delen av AO:n. Text och data skickas ut i vårt öppna API (öppna data) så snart du sparar, och innehållet kan då publiceras av vem som helst som kan importera öppna data.

När du sparat ber du webbredaktören publicera webbsidan för ansökningsomgången. 

Då kommer webbredaktören att granska din sida och skriva en så kallad pufftext och puffrubrik på svenska och engelska. Dessa texter visas i listor och puffar som länkar till sidan. Webbredaktören gör även sidan sökbar på svenska och engelska för sökmotorer som till exempel Google.

Sedan är utlysningen även publik på vinnova.se. Då hamnar din utlysningssida i utlysningsöversikten där besökare kan hitta kommande utlysningar som passar deras projekt.

Senast uppdaterad 1 november 2021